Stephan Wittenberg

Uit Moordzaken

Versie op 2 dec 2010 23:11 van Admin (Overleg | bijdragen)
(wijz) ←Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie→ (wijz)
Ga naar: navigatie, zoeken
Cort van de Lindenstraat
Naam slachtoffer   Stephan Wittenberg 
Leeftijd  32 jaar 
Datum  1 maart 2008 
Moordplaats  Zutphen 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 jaar 


Stephan Wittenberg

Op zaterdag 1 maart 2008 wordt de 32-jarige Stephan Wittenberg doodgestoken voor een woning van een vriend, Mathieu J., aan de Cort van de Lindenstraat te Zutphen. Stephan en Mathieu liepen naar buiten, toen Mathieu plots een mes trok en die met kracht in Stephan's nek stak.
Verdachten

Mathieu zegt dat Stephan zijn familie bedreigde. Hij had de moord op Stephan al aangekondigd tegen diverse personen, waaronder zijn moeder, vriendin en broer. Mathieu is verslaafd aan verdovende middelen.Uitspraak

Rechtbank Zutphen, 29 augustus 2008

Door deze moord is de rechtsorde ernstig geschokt. De ernst van het feit blijkt mede uit hetgeen ter terechtzitting naar voren is gebracht door de dochter van Stephan Wittenberg. Haar vertrouwen is geschaad, mede omdat zij verdachte ook kende. Naast de dochter van Stephan Wittenberg hebben andere familieleden en nabestaanden ook verdriet ondervonden.

Uit het strafblad van verdachte blijkt dat hij veelvuldig met politie en justitie in aanraking is gekomen voor onder andere (zware) mishandelingen.

Nadat verdachte Stephan Wittenberg heeft neergestoken, heeft hij gezegd dat als Stephan Wittenberg niet dood was, hij hem alsnog dood zou maken. Later heeft verdachte aangegeven dat hij een slecht mens heeft vermoord en dat dit dus een daad is die door velen zal worden toegejuicht. Als hij vrijkomt zal hij "met open armen in Zutphen onthaald worden." Het gedrag van verdachte getuigt van gebrek aan inzicht in zijn daden en van disrespect voor het leven van een ander.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaar.Teruggeplaatst van "/Stephan_Wittenberg"