Margriet ter Haar

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
 
Margriet ter Haar
Leeftijd 68 jaar
Datum 9 april 2011
Moordplaats Alphen aan de Rijn
Moordwijze Schietwapen
Status Gesloten


Op 9 april 2011 loopt de 25-jarige Tristan van der Vlis in Alphen aan de Rijn richting winkelcentrum De Ridderhof, gewapend met diverse wapens. Buiten op het parkeerterrein schiet hij de 42-jarige Nadim Youssef dood, en loopt het winkelcentrum binnen. Buurtbewoners die massaal op hun balkon zitten op deze zonnige aprildag zien het van een afstand gebeuren en bellen de politie.

In het winkelcentrum schiet Tristan als een wilde om zich heen. De 91-jarige Alie van Doorn wordt hierbij in het hoofd geraakt en overlijdt. Enkele winkeleigenaren proberen mensen hun winkel in te trekken om te voorkomen dat zij worden neergeschoten. Een van hen is de 68-jarige Margriet ter Haar. Nadat zij enkele mensen haar winkel in heeft gehaald, wordt zij door Tristan in haar hoofd geschoten.

De 45-jarige Constanze Boezaard probeerde haar man Michael Boezaard (49), die in een scootmobiel zat, in veiligheid te brengen. Zij werden beiden door de schutter doodgeschoten.

Het laatste slachtoffer is de 80-jarige Frans Deutekom. Hij ziet diverse mensen neergeschoten worden, en krijgt van schrik een hartaanval.

Zeventien mensen worden met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.Dader

Zo plotseling als het begon, stopt het. Bij de kassa's in de Albert Heijn pakt Tristan een pistool, gaat op zijn knieën zitten en schiet zichzelf door het hoofd. Hij overlijdt ter plaatse.

Door de dood van de dader zal er geen veroordeling plaatsvinden. Deze zaak is om die reden gesloten.

Teruggeplaatst van "/Margriet_ter_Haar"