Joyce Feenstra

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Joyce
Naam slachtoffer   Joyce Feenstra 
Leeftijd  23 jaar  
Datum  7 juli 2007 
Moordplaats  Ridderkerk 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  15 jaar 


Joyce Feenstra

Op 7 juli 2007 werd door verbalisanten in de woning te Ridderkerk het stoffelijk overschot van een vrouw aangetroffen. Het blijkt de 23-jarige, zwangere Joyce Feenstra. Zij lag in een slaapkamer, op haar rug, met om haar nek een snoer, waarvan zij het uiteinde in haar hand hield. Naast de vrouw lag op de grond een schriftje waarop een tekst was geschreven, waarvan de verbalisanten vermoedden dat het een afscheidstekst was. In het plafond van de slaapkamer bevond zich een verbogen haak.

Bij het forensisch sporenonderzoek in de woning van Joyce werd genoemde haak in het plafond van de kamer waar ze werd aangetroffen gedemonteerd en veiliggesteld voor onderzoek. Door de vast gerechtelijk deskundige van het NFI is onderzoek gedaan naar de sterkte van de haak. De deskundige heeft geconcludeerd dat Joyce niet met haar volledige gewicht aan de haak heeft kunnen hangen.


Verdachte

De 31-jarige Troeta W. en haar zus worden aangehouden. Uiteindelijk bekende Troeta, en vertelde zij hoe ze Joyce had opgedragen een afscheidsbrief te schrijven, waarna zij haar heeft gewurgt. Troeta had het vermoeden dat Joyce een relatie met haar partner had. Troeta heeft Joyce al een paar keer bedreigende teksten gezonden op een online profielenpagina. Na de moord op Joyce, verkondigde zij op haar profiel dat zij haar "probleem heeft opgelost".Uitspraak

Rechtbank Zwolle, 28 februari 2008

Het slachtoffer is gedwongen een sms-bericht naar haar moeder te sturen en een afscheidsbrief te schrijven voor de nabestaanden. Niet alleen moet het slachtoffer enige tijd in doodsnood hebben verkeerd, maar ook is door deze handelswijze aan de nabestaanden extra en onnodig leed toegebracht. Met het plegen van de moord op Joyce Feenstra, een jonge vrouw in de kracht van haar leven, die bovendien ongeveer vijftien weken zwanger was, heeft de verdachte deze het meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen. Zij heeft daarmee de nabestaanden onherstelbaar leed aangedaan. Dit feit draagt een voor de rechtsorde zeer schokkend karakter.

Dit door de verdachte gepleegde feit is zo ernstig dat niet anders kan worden gereageerd dan met het opleggen van een gevangenis van zeer aanzienlijke duur.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de tijd van vijftien (15) jaren;


De zus wordt vrijgesproken.


Teruggeplaatst van "/Joyce_Feenstra"