Simone van Kleeff

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Simone van Kleeff 
Leeftijd  31 jaar 
Datum  25 juni 2005 
Moordplaats  Barendrecht 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  12 jaar & TBS 


Simone van Kleeff

Op vrijdagochtend 25 juni 2005 steekt de dan 41-jarige L.E. zijn vrouw Simone van Kleeff dood in hun woning te Barendrecht. De 31-jarige Simone ligt te slapen als haar man haar aanvalt. Na haar dood geeft hij een van hun kinderen een fles. Daarna simuleert de man een zelfmoordpoging en belt 112, waarbij hij enkel zijn adres zegt en weer ophangt.


Verdachte

De man wordt in het ziekenhuis behandeld aan zijn oppervlakkige verwondingen, en daarna aangehouden. Enkele uren voor de dood van Simone had hij op internet gezocht naar diverse termen, zoals "messteek", "how to kill" en "snelste dood".


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 27 november 2007

De verdachte heeft in de nacht van 25 juni 2005 opzettelijk en met voorbedachten rade zijn partner en tevens moeder van hun twee kleine kinderen in haar slaap om het leven gebracht en zich zodoende schuldig gemaakt aan moord. Zijn motief was kennelijk gelegen in het feit dat het slachtoffer verliefd was geworden op een andere man en zij had aangekondigd bij de verdachte weg te zullen gaan.

De verdachte heeft aan zijn nog jonge partner die in de bloei van haar leven was haar kostbaarste bezit, het leven, ontnomen. Als gevolg daarvan moeten haar nog zeer jonge kinderen van nu vijf en drie jaar oud opgroeien zonder hun moeder. Tegelijkertijd zijn de kinderen door deze daad hun vader in zekere zin ook kwijtgeraakt, omdat zij plotsklaps niet langer met hem verder kunnen leven binnen een normale en onverstoorde ouder-kindrelatie.

De ouders van verdachtes partner zullen voorts moeten leven met het nauwelijks te bevatten feit dat hun schoonzoon hun dochter heeft vermoord. Ter terechtzitting in hoger beroep heeft de vader van het slachtoffer verklaard dat het gebeurde bij alle nabestaanden, collega's en vrienden onpeilbaar verdriet heeft veroorzaakt en dat het hen als ouders tot verbitterde mensen heeft gemaakt. Als gevolg van het handelen van de verdachte rust op hen bovendien van het ene op het andere moment opeens de zorg voor de opvoeding van hun kleinkinderen, iets wat hen blijkens genoemde verklaring zwaar valt, maar wat zij uit liefde voor hun dochter en kleinkinderen gelukkig aankunnen.

De daad van de verdachte heeft aldus ongewoon verstrekkende gevolgen gehad en heeft niet alleen het leven van het slachtoffer wreed beëindigd, maar ook de levens van alle nabestaanden onherstelbaar beschadigd.

Een moord als deze draagt tenslotte een voor de rechtsorde zeer schokkend karakter en brengt ook buiten de directe omgeving van het slachtoffer gevoelens van angst en onveiligheid teweeg.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 12 (twaalf) jaren en gelast voorts dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld en beveelt dat hij van overheidswege zal worden verpleegd.