weebly reliable statistics
Remco van der Torre - Moordzaken.com
Remco van der Torre

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
RemcovanderTorre.jpg
 
Remco van der Torre
Leeftijd 30 jaar
Vermist sinds 10 september 2008
Woonplaats Rotterdam

Remco woonde op de Zevenkampse Ring in de Rotterdamse wijk Zevenkamp. Hij werkte onder meer als freelance keukenverkoper en daarnaast hielp hij regelmatig mee in het bedrijf van zijn vader. Een relatie had hij niet. Een half jaar voor zijn verdwijning raakte Remco in moeilijkheden. Er ontstonden schulden. Om daar weer uit te komen liet hij zich in met personen uit de hennephandel. Zelf handelde hij ook in softdrugs.

Woensdag 10 september: Hij stond 's ochtends al vroeg op om in zijn Opel Astra naar Gouda te rijden. Daar heeft hij een zwarte Volkswagen Golf gehuurd om er vervolgens mee naar Delft en de Rotterdamse wijk Hoogvliet te rijden. Aan het begin van de avond was hij thuis in Rotterdam. Op dat moment zijn er minimaal twee andere personen bij hem in de woning. Ze eten samen biefstuk, een specialiteit van Remco. Om 21.40 uur belt Remco met een kennis. Later verklaart die kennis dat het vrij luidruchtig klonk op de achtergrond. Remco maakte echter geen gespannen indruk op dat moment. Als geheugensteuntje: die avond speelde het Nederlands voetbalelftal een WK-kwalificatieduel in en tegen Macedonië.

Remco's familie probeert op donderdag 11 september contact met hem te krijgen. Geen enkele keer wordt er opgenomen. Een vreemd gevoel besluipt de familie. Een dag later besluit de broer van Remco bij de woning aan de Zevenkampse Ring te gaan kijken. Als hij samen met een slotenmaker de deur opent treft hij er brand- en bloedsporen aan. Van Remco ontbreekt elk spoor. Ook zijn gehuurde Volkswagen Golf staat niet meer voor de deur. Direct schakelt de familie de politie in.

Op alle fronten wordt naar Remco gezocht. Zo wordt er met een sonarboot gezocht naar autowrakken op de bodem van de Maas en in de IJssel in de hoop dat ze daar de Volkswagen Golf aantreffen. Ter hoogte van Nieuwerkerk denkt de politie beet te hebben. Er wordt ook daadwerkelijk een auto naar boven gehaald, maar het is niet de auto van Remco. Sinds 10 september is de gehuurde Volkswagen Golf verdwenen. Er zaten witte kentekenplaten op de auto. De politie houdt rekening met verschillende scenario's. Mogelijk staat de auto ergens voor langere tijd geparkeerd, al dan niet met de witte kentekenplaten 35-ZD-PK.

De politie steekt veel moeite in het reconstrueren van Remco's laatst bekende avond. Al gauw is ontdekt wie er die woensdag 10 september op bezoek waren. Er worden twee mannen aangehouden. De politie vermoedt dat het tweetal meer weet over de verdwijning. Maar in hun verklaring zeggen ze dat ze al eerder de woning hebben verlaten en dat er toen nog niets met Remco aan de hand was.Vragen Politie

  • Waar is Remco van der Torre?
  • Wie heeft woensdagavond 10 september 2008, tussen 21.30 uur en middernacht, iets bij of in de omgeving Remco's woning aan de Zevenkampse Ring gezien dat met zijn verdwijning te maken kan hebben?
  • Waar is de Volkswagen Golf gebleven?
  • Wie heeft er aanvullende informatie over Remco's leven dat van belang kan zijn in het politieonderzoek?
  • Wie heeft in het algemeen informatie over de vermissing en heeft hierover nog niet met de politie gesproken?


Politie Rotterdam: 0800-6070 (gratis)
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis)