Raoul Cuevas

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Geen afbeelding beschikbaar
Naam slachtoffer   Raoul Cuevas 
Leeftijd  23 jaar  
Datum  9 juli 2009 
Moordplaats  Alkmaar 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  13 jaar 


Raoul Cuevas

Op donderdag 9 juli 2009 wordt rond 02:45 uur in de Geulstraat te Alkmaar de 23-jarige Raoul Cuevas doodgeschoten. Raoul was al een uur bezig met spullen uit zijn auto zijn woning in te dragen. Net als Raoul klaar is en zijn auto op slot wil gaan doen, wordt hij van dichtbij diverse keren beschoten en komt te overlijden.


Verdachte

De politie houdt twee verdachten aan. Het betreft de dan 27-jarige Harold C., welke de daadwerkelijke schoten heeft gelost, en de dan 26-jarige Bas B., welke zorgde voor het vuurwapen en de vluchtauto.


Op 25 mei 2010 eist het Openbaar Ministerie 18 jaar tegen de twee.


Uitspraak

Rechtbank Alkmaar, 22 juni 2010

Verdachte heeft zich samen met zijn mededader op 9 juli 2009 schuldig gemaakt aan het plegen van moord op Raoul Cuevas. Verdachte zou tot deze daad zijn gekomen na een al langer durend conflict, dat is begonnen met een ruzie over de import van cocaïne. Het nemen van een leven van een ander is één van de meest ernstige strafbare feiten, waarop in beginsel uitsluitend een reactie in de vorm van het opleggen van een langdurige vrijheidsbenemende straf passend is. Bij de bepaling van de strafmaat is rekening gehouden met de ernst van het bewezen verklaarde in de verhouding tot andere strafbare feiten, zoals onder meer tot uitdrukking komt in het hierop gestelde wettelijk strafmaximum. Tevens is rekening gehouden met de straffen die in Nederland in andere zaken voor moord zijn opgelegd en de omstandigheid dat door het plegen van dit feit de rechtsorde in ernstige mate is geschokt. Dit geldt niet alleen voor de buurtbewoners van de [adres] in Alkmaar, die de moord van nabij hebben meegemaakt, maar ook voor burgers in het algemeen, die via de media op de hoogte raken van een dergelijk feit. De rechtbank heeft bij de strafoplegging ook rekening gehouden met de omstandigheid dat verdachte degene is geweest die het vuurwapen heeft gebruikt om Raoul Cuevas dood te schieten.


De rechtbank veroordeelt de verdachte, Harold C., voor het bewezen verklaarde tot een gevangenisstraf voor de tijd van 13 (dertien) jaren.

Bas B. wordt veroordeelt tot 8 jaar cel.


Teruggeplaatst van "/Raoul_Cuevas"