weebly reliable statistics
Marlen Garcia Cepero - Moordzaken
Marlen Garcia Cepero

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
MarlenGarciaCepero.jpg
 
Marlen Garcia Cepero
Leeftijd 47 jaar
Datum 6 januari 2014
Moordplaats Purmerend
Moordwijze Steekwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 5 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:RBNHO:2014:7947

Op maandagochtend 6 januari 2014 belt de dan 24-jarige Reinier de politie nadat hij zijn moeder had neergestoken in hun woning aan de Gouwzeestraat te Purmerend. Wanneer hulpdiensten arriveren is het direct duidelijk dat zijn moeder, de 47-jarige Marlen Garcia Cepero al is overleden. Zij kunnen niets meer voor haar betekenen.

Verdachte

Reinier wordt aangehouden. Hij heeft psychische problemen. Reinier heeft eerdere veroordelingen op zijn naam staan, en had zelfs een PIJ-maatregel gekregen.


Uitspraak

Rechtbank Noord-Holland, 20 augustus 2014

Verdachte heeft in november 2013 zonder noemenswaardige aanleiding op straat een man mishandeld, door hem uit het niets een klap te geven. De rechtbank neemt het verdachte kwalijk dat hij door dit handelen een inbreuk heeft gemaakt op de persoonlijke levenssfeer van het slachtoffer. Bovendien brengt dergelijk willekeurig geweld op straat gevoelens van onveiligheid teweeg in de maatschappij. Verdachte heeft vervolgens op 6 januari 2014 zijn moeder, mevrouw[Slachtoffer X], van het leven beroofd door haar meermalen te steken met een mes in haar lichaam, waarna zij is overleden. Verdachte heeft het slachtoffer hiermee het meest fundamentele recht waarover de mens beschikt ontnomen: het recht op leven. Door de dood van[Slachtoffer X] en de wijze waarop dat is gebeurd, heeft verdachte de nabestaanden van het slachtoffer onherstelbaar leed toegebracht. Dit blijkt onder meer uit de ter terechtzitting voorgelezen slachtoffer verklaringen van de zoon en dochter van het slachtoffer. Uit voornoemde emotionele verklaringen blijkt hoezeer de kinderen van het slachtoffer rouwen om het verlies van hun moeder. Naast de ingrijpende gevolgen voor alle nabestaanden, waaronder ook de moeder van het slachtoffer, brengt een dergelijk feit angstgevoelens en gevoelens van onveiligheid in de samenleving te weeg. Dit alles neemt de rechtbank verdachte bijzonder kwalijk.De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 5 (vijf) jaren en gelast dat verdachte ter beschikking wordt gesteld, en beveelt dat hij van overheidswege wordt verpleegd.