weebly reliable statistics
Karim Essalam - Moordzaken.com
Karim Essalam

Uit Moordzaken.com

Ga naar: navigatie, zoeken
Politie.jpg
 
Karim Essalam
Leeftijd 32 jaar
Datum 17 september 2006
Moordplaats Waalwijk
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Moord
Straf 13 jaar

In de nacht van zaterdag op zondag 17 september 2006 wordt er omstreeks 00:10 uur geschoten op het woonwagenkamp aan de Altenalaan te Waalwijk. Als de politie ter plaatse komt, treffen zij een man aan in een auto. Het is de 32-jarige Karim Essalam. Hulp mocht niet meer baten.


Verdachte

Er wordt een man aangehouden. Deze blijft ontkennen iets met de moord op Karim van doen te hebben, zelfs al is er een getuige die de man op Karim had zien schieten.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 5 februari 2008

Verdachte heeft het latere slachtoffer gedurende enige tijd staan opwachten en hem toen met meerdere schoten uit een vuurwapen om het leven gebracht. Gelet op de wijze waarop het feit is begaan, in het bijzonder de korte afstand waarop de schoten op het slachtoffer zijn afgevuurd, heeft de moord op Karim Essalam alle kenmerken van een kille en brute liquidatie.

De verdachte heeft welbewust een mensenleven beëindigd en daarmee een onomkeerbaar verlies en groot leed toegebracht aan de familie, vrienden en de partner van het slachtoffer.

Door een delict als het onderhavige wordt de rechtsorde zeer ernstig is geschokt; het brengt in de maatschappij gevoelens van onrust en onveiligheid te weeg.


Het hof veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 13 (dertien) jaren.