weebly reliable statistics
Hoesein Yer - Moordzaken
Hoesein Yer

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Man.png
Hoesein Yer
Leeftijd 45 jaar
Datum 27 april 2007
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 14 jaar
ECLI ECLI:NL:GHSGR:2011:BR2433

Op vrijdagavond 27 april 2007 vindt er een drugsdeal plaats in een woning aan de Oost-Sidelinge te Rotterdam. De afnemers zijn echter niet van plan te betalen. Zij schieten de verkopers, een dan 42-jarige man en de 45-jarige Hoesein Yer neer, en verlaten hierna het pand. De 42-jarige man overleefde de aanslag, voor Hoesein loopt het minder goed af, hij overleed ter plekke.


Verdachte

De politie komt enkele daders al snel op het spoor. De dan 23-jarige Eugene W. wordt aangehouden. Ook naar zijn broer wordt gezocht, maar de broer, Rodeo W., kan pas in oktober 2010 worden aangehouden. De broer is dan reeds veroordeeld. Hij is in hoger beroep gegaan, welke nog moet dienen.


Uitspraak

Gerechtshof 's-Gravenhage, 20 juli 2011

Een drugsdeal in een woning in een woonwijk in Rotterdam is dramatisch uit de hand gelopen doordat de verdachte en zijn mededaders, in plaats van te betalen voor 20 kilo heroïne, nadat deze in hun auto was geplaatst, de leveranciers van de heroïne hebben neergeschoten met een automatisch vuurwapen en een vuurwapen. Daarbij raakte één van de twee slachtoffers, [slachtoffer 1], dodelijk gewond en het andere slachtoffer, [slachtoffer 2], zwaar gewond.

Dit zijn zeer ernstige feiten. De verdachte en zijn mededaders hebben het slachtoffer [slachtoffer 1] het meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen. Daarnaast heeft de verdachte de nabestaanden van [slachtoffer 1] onherstelbaar leed aangedaan. Een dergelijk feit draagt een voor de rechtsorde zeer schokkend karakter en veroorzaakt daarnaast gevoelens van onrust, angst en onveiligheid in de samenleving. De omstandigheid dat het slachtoffer [slachtoffer 2] niet aan zijn verwondingen is overleden is een gelukkige, die geenszins aan het handelen van de verdachte te danken is. Het hof rekent het de verdachte bovendien zwaar aan dat deze feiten zijn begaan in een flatwoning in een woonwijk.

Op grond van het dossier concludeert het hof dat de verdachte en zijn mededaders op voorhand al van plan waren de heroïne niet te betalen en in plaats daarvan een zogenaamde ripdeal te plegen.

Daarnaast heeft de verdachte zich met zijn medeverdachten schuldig gemaakt aan het vervoer van een grote hoeveelheid heroïne, te weten ongeveer 20 kilo. Heroïne is een voor de gezondheid van gebruikers daarvan zeer schadelijke stof. Daarnaast is het gebruik ervan ook bezwarend voor de samenleving, onder andere vanwege de met de verdere verspreiding daarvan gepaard gaande door verslaafden gepleegde criminaliteit.Het hof veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 14 (veertien) jaren.