Gernald Niks

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
Gerald Doustraat
Naam slachtoffer   Gernald Niks  
Leeftijd  42 jaar  
Datum  9 maart 2009 
Moordplaats  Almelo 
Status  Opgelost 
Soort misdrijf  Moord 
Straf  8 jaar + TBS 


Inhoud

Gernald Niks

Verdachte heeft op 9 maart 2009 opzettelijk Gernald Niks in zijn eigen woning aan de Gerald Doustraat te Almelo op brute wijze van het leven beroofd. Hij heeft het weerloze slachtoffer verrast en vervolgens op lafhartige wijze 35 keer met twee messen in de hals, in het hoofd, in de buik en in de rug gestoken, aan welke verwondingen Gernald vervolgens is bezweken. Verdachte heeft zijn slachtoffer achtergelaten en heeft nagelaten (al dan niet anoniem) het misdrijf te melden. Daardoor kon het gebeuren dat nabestaanden Gernald hebben gevonden in zijn woning, hetgeen een traumatische ervaring voor die personen is geweest.


Dader

De 41-jarige verdachte, die bij Gernald in huis woonde, heeft verklaard dat hij, nadat het slachtoffer hem langdurig had gekleineerd, zo boos werd dat hij zijn mes heeft gepakt en op het slachtoffer heeft ingestoken en gesneden, dat het mes op de schedel van het slachtoffer afbrak, dat het slachtoffer toen nog niet dood was, dat verdachte vervolgens naar de keuken is gelopen om een ander, groter mes te pakken om het karwei af te maken.Uitspraak

Rechtbank Almelo, 15 september 2009

De rechtbank Almelo acht een verdachte schuldig aan moord en veroordeelt hem tot 8 jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf en tbs met dwangverpleging. Verdachte heeft op 9 maart 2009 te Almelo het slachtoffer in diens huis door middel van 35 messteken om het leven gebracht. Het verweer van de raadsvrouw dat haar cliënt zijn recht op een fair trial en op equality of arms niet bij het begin van zijn eerste ondervraging geldend heeft kunnen maken, omdat hem geen advocaat was toegewezen en hem voorafgaand aan dat verhoor niet duidelijk is gemaakt dat hij een advocaat kon raadplegen, is door de rechtbank verworpen.


De rechtbank veroordeelt verdachte tot een gevangenisstraf van acht (8) jaren en gelast dat verdachte ter beschikking wordt gesteld.


Links

Online Condoleance Register van Gernald Niks

Teruggeplaatst van "/Gernald_Niks"