weebly reliable statistics
Baby Mirella - Moordzaken
Baby Mirella

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
BabyMirella.jpg
 
Mirella
Leeftijd 5 maanden
Datum 31 januari 2012
Moordplaats Tilburg
Moordwijze Overig geweld
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 6 jaar & TBS
ECLI ECLI:NL:GHSHE:2015:2919

Op maandag 30 januari 2012 wordt de vijf maanden oude baby Mirella door haar vader uit haar bedje getilt en hard door elkaar geschud. Zij overlijdt een dag later aan hersenletsel.

Verdachte

De dan 22-jarige Umit T. wordt aangehouden. Hij had een drugsprobleem. Ook liep de relatie met zijn vriendin niet lekker.

Uitspraak

Gerechtshof 's-Hertogenbosch, 31 juli 2015

Verdachte heeft zich schuldig gemaakt aan doodslag op zijn eigen dochter, [naam] , van slechts vijf maanden oud. Verdachte heeft verklaard dat hij ten tijde van het ten laste gelegde de weg kwijt was, dat er sprake was van problemen met drugs, financiën, huisvesting en zijn relatie. Hij leefde daardoor al drie jaar in boosheid, aldus verdachte. Omdat het hem te veel werd heeft hij in zijn boosheid [naam] opgepakt uit haar bedje en haar meermalen geschud. Dat heeft hij zodanig hard gedaan, dat zij als gevolg daarvan een dag later in het ziekenhuis is overleden. Na het schudden heeft verdachte [naam] terug in haar bed gelegd en geen (medische) hulp ingeschakeld, hoewel het hem duidelijk was dat zij er slecht aan toe was. Pas uren later, toen de moeder na haar werkdag thuiskwam, is door haar 112 gebeld. Doodslag wordt beschouwd als één van de ernstigste delicten die het Nederlandse strafrecht kent. Het slachtoffer betreft een zeer jonge, kwetsbare en weerloze baby, die volkomen afhankelijk was van de zorg van haar vader en moeder en die juist door degene die haar moest beschermen van het leven is beroofd. Met zijn handelen heeft verdachte onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van [slachtoffer] , in het bijzonder de moeder, zoals is gebleken uit de slachtofferverklaring die namens haar ter terechtzitting in hoger beroep is voorgedragen. Verdachte heeft haar de mogelijkheid tot het opvoeden en het zien opgroeien van haar kind afgenomen en zij zal het verlies van [slachtoffer] , inclusief de wetenschap van de wijze waarop zij om het leven is gekomen, heel haar leven met zich mee moeten dragen.


De rechtbank veroordeelt de verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 6 (zes) jaren en gelast dat de verdachte ter beschikking wordt gesteld.