weebly reliable statistics
Luciano Lansdorf - Moordzaken
Luciano Lansdorf

Uit Moordzaken

Ga naar: navigatie, zoeken
LucianoLansdorf.jpg
 
Luciano Lansdorf
'Bandi3t'
Leeftijd 26 jaar
Datum 22 oktober 2009
Moordplaats Rotterdam
Moordwijze Schietwapen
Status Opgelost
Misdrijf Doodslag
Straf 18 jaar
ECLI ECLI:NL:RBROT:2011:BQ3048

Op donderdag 22 oktober 2009 horen getuigen schoten in een huis aan de van de Palmstraat in Rotterdam en alarmeren de politie. Wanneer deze in de woning aankomen, treffen zij een vrouw die een man aan het reanimeren is. Het gaat om de 26-jarige Luciano Lansdorf. Agenten nemen de reanimatie over, maar dit blijkt tevergeefs, Luciano overleed ter plaatse. Hij laat vier kinderen achter.


Het leven van Luciano

Luciano Lansdorf (Tilburg Januari 1983) is een nederlandstalige producer/rapper van Surinaamse afkomst, beter bekend als Bandi3t. Opgegroeid in Tilburg kwam hij al vroeg in aan raking met politie waardoor hij op 13-jarige leeftijd in een internaat werd geplaatst.

Vandaar uit trok de straat hem meer waardoor hij meerdere malen voor geweld en wapen bezit voorkwam. Op 15-jarige leeftijd kwam hij vast te zitten voor poging tot doodslag en kreeg jeugd tbs (deze dagen PIJ genoemd). Hier begon Luciano met het maken van zijn muziek, als uitlaatklep.


Verdachte

Uit het onderzoek bleek dat één van de verdachten een bekende is van het slachtoffer. Donderdag 12 november is deze 20-jarige Tilburger aangehouden in Lelystad. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het schietincident. De verdachte is inmiddels voorgeleid en in bewaring gesteld.


Muziek


Uitspraak

Rechtbank Rotterdam, 28 april 2011

De verdachte heeft het slachtoffer [slachtoffer 1] in de borst geschoten, tengevolge waarvan het slachtoffer is komen te overlijden. Door aldus te handelen heeft de verdachte zich schuldig gemaakt aan doodslag, één van de zwaarste delicten die de Nederlandse strafwet kent.

Met het plegen van dit delict heeft de verdachte een einde gemaakt aan het leven van een 26-jarige man. Hij heeft hem het meest fundamentele recht, namelijk het recht op leven, ontnomen. Tevens heeft de verdachte de nabestaanden van het slachtoffer onbeschrijfelijk veel leed toegebracht. De partner en de zus van het overleden slachtoffer hebben ter terechtzitting hun spreekrecht uitgeoefend. Zij hebben op indringende wijze onder woorden gebracht welke invloed de plotselinge en gewelddadige dood van hun partner en broer op het leven van diens nabestaanden heeft gehad. De nabestaanden van het overleden slachtoffer zullen de gevolgen van dit onherroepelijke, volstrekt zinloze en volkomen onverwachte verlies van hun familielid voor altijd met zich dragen.

Daarnaast heeft de verdachte, samen met anderen, een persoon bij verschillende gelegenheden wederrechtelijk van zijn vrijheid beroofd. Zij hebben het slachtoffer opgezocht bij zijn woning, in een auto geduwd en vervoerd naar een woning in Almere, alwaar zij hem - onder meer onder bedreiging van een vuurwapen - hebben vastgehouden. Vervolgens hebben zij het slachtoffer naar meerdere banken in Nederland gebracht, alwaar hij in hun opdracht frauduleuze handelingen moest verrichten.

De verdachte heeft zich verder schuldig gemaakt aan poging tot moord op drie inzittenden van een auto. Hij heeft vanuit een rijdende auto met een semiautomatisch vuurwapen op de auto van de slachtoffers geschoten. Ter plekke zijn vijftien hulzen aangetroffen, de auto is acht keer geraakt. De aanleiding van de schietpartij is onduidelijk gebleven. Wel heeft een van de aangevers verklaard de verdachten te hebben herkend als de mannen die hem enige dagen eerder in Amsterdam hadden getracht te overvallen. Als door een wonder is bij de schietpartij geen van de slachtoffers geraakt en hebben zij slechts lichte verwondingen opgelopen, ondanks het feit dat hun auto na de schietpartij met hoge snelheid tegen de vangrail is gereden.

De rechtbank rekent de verdachte dit feit zeer zwaar aan. Het is slechts aan omstandigheden buiten verdachtes wil te danken dat er geen doden zijn gevallen. Een dergelijk gewelddadig optreden op straat versterkt de in de maatschappij levende gevoelens van onveiligheid.


De rechtbank veroordeeld verdachte tot een gevangenisstraf voor de duur van 18 jaren.